Babyer og hikke

Næsten alle babyer går på et tidspunkt igennem en periode med meget hikke.

Barnet oplever som regel ikke hikken som særlig generende, da hikken er helt naturlig. Ikke desto mindre kan man som forælder blive urolig og bekymret, når man overværer, at ens barn hikker meget, da det umiddelbart virker som om det er generende for babyen. Der findes heldigvis en række gode råd, man kan benytte sig af mod hikke.

Hvorfor får babyer egentlig hikke?

Helt små børn får oftest hikke i forbindelse med amning, hvis de kommer til at sluge for meget luft. For babyer, der er begyndt at indtage fast føde, vil hikken ofte opstå i forbindelse med, at barnet spiser eller drikker for hurtigt – ligesom vi kender det fra ældre børn voksne. Hikke er en naturlig reaktion, som sker i kroppen, når der sidder mad på tværs i spiserøret. Hikke er i alt sin enkelthed en mekanisme, som mavesækken sætter i gang, når den fornemmer, der sidder noget fast i spiserøret. Hikke er altså ganske ufarlig og stopper som regel, når al maden i spiserøret er faldet ned i mavesækken.

Det kan du gøre, hvis dit barn får hikke

Hvis barnet begynder at hikke, anbefales det at tage barnet op, så det kan bøvse eller gylpe lidt af mælken op. Det er generelt en fornuftig strategi at tage barnet op gentagne gange i forbindelse med amning, da denne lille pause i amningen vil minimere risikoen for, at barnet indtager for meget luft. Du kan også prøve at tilbyde barnet en sut, da det ekstra mundvand, sutten stimulerer, kan få hikken til at forsvinde.

Hvis dit barn har tendens til at hikke meget, så kan det hjælpe at tilbyde barnet bryst oftere, frem for at vente til barnet er sultent. Hvis barnet ikke er sultent, så vil det også være mere afslappet, hvilket i sig selv er en god forudsætning for at undgå hikken.

Tak fordi du læste med.

Mit navn er Marie. Jeg er mor og skaberen af Moonboon

Hos Moonboon skaber vi økologisk og bæredygtigt babyudstyr. Skabt med omtanke for babyer og trygge nætter.

Se vores babyudstyr her.

Hvis du en dag får behov for f.eks. en slyngevugge eller vuggemotor, håber jeg at se dig igen her hos Moonboon.

I mellemtiden skal du være velkommen til at læse mere om os her og følge Moonboon på Facebook og Instagram.