Hvad er GOTS Certificering?

Når du står med din nyfødte baby i favnen, mærker varmen fra den lille krop og indsnuser den søde duft fra det lille, nye menneske, vil du som forælder med garanti kun give det nye familiemedlem det bedste.

Det kan du gøre ved at vælge tøj og stof, der er GOTS certificeret, for når du vælger mærket, kan du være sikker på at få et rent produkt, der er fri for kemi. Det giver tryghed at vide, du ikke ufrivilligt udsætter den lille for skadelige stoffer, som kan give allergi senere i livet. Du kan læse mere om GOTS Certificering her på siden.

gots

GOTS certificeret stof giver dig tryghed

Har du hørt om GOTS Certificering? I en tid, hvor kemi og parfume findes i alt fra bleer til pudebetræk, må du som forælder være særligt opmærksom på, hvilke metervarer du vælger til den lille. Heldigvis er GOTS mærket en god indikator, som fortæller dig, at du trygt kan købe tøjet eller stoffet til din baby.

Hvad betyder GOTS?

GOTS er en forkortelse for Global Organic Textile Standard, som på dansk kan oversættes til Økologisk Tekstil Standard. Certificeringen er den mest almindelige inden for økologisk textil, og GOTS kan findes på alt fra tøj, tæpper, håndklæder og sengetøj. Mærket kan nemlig gives til alt, der er lavet af naturlige fibre uanset, om det er uld, bomuld, hør eller silke.

Organic Trade Association har lavet en god video, der forklarer, hvad GOTS er og hvorfor certificeringen er vigtig.

Du sikrer gode arbejdsforhold når du vælger GOTS mærke

I Danmark har vi gode arbejdsvilkår, og du nyder sikkert de mange fordele, din arbejdsplads tilbyder dig. For eksempel, at du kan gå på barsel med din lille baby. Når du vælger GOTS mærket, kan du være sikker på, at stoffet er produceret under ansvarlige arbejdsforhold.

Mærket er nemlig ikke kun din garanti for, at alt er økologisk lige fra dyrkning til høst og færdigt tøj, for når du vælger GOTS-certificering, er produkterne udviklet med omtanke for miljøet.

Kriterier for at blive GOTS certificeret

Der opstilles en lang række kriterier, som skal opfyldes, før en producent kan blive GOTS certificeret. Det gælder alt fra forarbejdning til måden produktet laves på, men også indpakning, mærkning, handel og ikke mindst måden, varen fragtes på, har betydning.

Herudover er der også flere sociale og miljømæssige krav, som skal opfyldes, før man kan få den eftertragtede GOTS Certificering. Kravene gælder både i Danmark og i udlandet så uanset, hvor i verden du køber GOTS tøj eller stof til baby, kan du være sikker på at stå med et ansvarligt produkt i hænderne.

Moonboon Baby Studio er GOTS certificeret.

Tak fordi du læser med.

Jeg hedder Marie, og jeg er mor til to små drenge. Jeg er også kvinden bag Moonboon, som laver babyudstyr der er produceret af økologiske materialer, hvor det er muligt, med omtanke for mennesker og miljø.

Se vores babyudstyr her.

Min søn skal sove i de bedste omgivelser, og det synes jeg også, dit barn skal. Derfor er jeg særligt stolt af vores GOTS-certificerede slyngevugge og den specialdesignede vuggemotor, som både har hjulpet mig og mange andre forældre til bedre nattesøvn. 

Du kan følge med i Moonboons univers på Facebook og Instagram.