Hvor længe må barnet være i en slyngevugge?

Har man først erhvervet sig en slyngevugge, bliver den hurtigt barnets foretrukne sted at sove.

Babyer finder nemlig den let vuggende bevægelse meget beroligende. Det skyldes ikke mindst, at babyer har oplevet de samme vuggende bevægelser, da de befandt sig komfortabelt inde i mors mave, og slyngevuggen fremkalder derfor helt naturligt den samme ro og tryghed hos dem. Derudover er en slyngevugge et godt alternativ til traditionelle babysenge, da slyngevuggen er med til at udvikle barnets motorik og balance.

Overgangen fra slyngevugge til almindelig seng kan godt føles lidt voldsom. Et nærliggende spørgsmål er derfor: ”Hvornår er mit barn blevet for stor til at ligge i slyngevugge?”

Hvornår er børn for gamle til at ligge i en slyngevugge?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvornår babyer bliver for gamle til at ligge i en slyngevugge. Moonboons slyngevugge kan bære op til 15 kg. Det svarer til et barns vægt i 1,5- til 2-års-alderen. Den sædvanlige anbefaling er derfor, at børn over 2 år ikke bør bruge slyngevugger, men der kan selvfølgelig være undtagelser, hvis barnet endnu ikke vejer 15 kg på dét tidspunkt.

Så længe dit barn ligger godt og behageligt, er der ikke noget galt i, at han eller hun bruger slyngevuggen et stykke tid efter 2-års alderen. Det er dog vigtigt, at du sørger for, at vuggen hænger tæt på gulvet, så dit barn ikke kommer til skade, hvis han eller hun selv kravler ud af slyngen, uden at du opdager det.

Se vores udvalg af 100% økologiske slyngevugger

Slyngevugger giver en god søvn

Hos Moonboon finder du markedets bedste slyngevugge. Vores slyngevugge er fremstillet i en høj kvalitet af økologisk bomuld. Madrassen er lavet i det allergivenlige og økologiske kapok. Kapok er et bæredygtigt materiale, som samtidigt er vandafvisende og ultra-åndbart. Derfor bliver madrassen i slyngevuggen hverken fugtig eller svedig, og din baby får altså optimale betingelser for en god nats søvn i Moonboons slyngevugge.

Hos Moonboon har vi også udviklet en motor, som kan monteres på slyngevuggen. Motoren får slyngen til at vugge automatisk, så du som forælder ikke behøver at sidde og vugge slyngevuggen selv.

Du kan med fordel sætte motoren til at vugge din baby, så du i stedet kan klare andre gøremål, mens den lille sover – eller endnu bedre, du kan slå benene op og få en velfortjent pause. Motoren kan indstilles til forskellige hastigheder, så den vugger i lige netop dét tempo, din baby bedst kan lide. Du kan endda sætte en timer på motoren, så den bliver ved med at vugge i op til tre timer ad gangen.

Tak fordi du læste med.

Mit navn er Marie. Jeg er mor og skaberen af Moonboon

Hos Moonboon skaber vi økologisk og bæredygtigt babyudstyr. Skabt med omtanke for babyer og trygge nætter.

Se vores babyudstyr her.

Hvis du en dag får behov for f.eks. en slyngevugge eller vuggemotor, håber jeg at se dig igen her hos Moonboon.

I mellemtiden skal du være velkommen til at læse mere om os her og følge Moonboon på Facebook og Instagram.