SHOP RESPONSIBLY

Når du køber varer - så køb gode varer, der er udviklet med omtanke for miljøet.

SHOP RESPONSIBLY

Når du køber varer - så køb gode varer, der er udviklet med omtanke for miljøet.

For vores børn og vores børns børn

Hos Moonboon udvikler vi produkter med omtanke for mennesker, dyr og miljø. Som GOTS-certificeret virksomhed har vi forpligtet os til at anvender økologiske materialer af højeste kvalitet, når det er muligt.

GOTS

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er verdens førende standard for økologiske fibre. Dette sikrer, at alle leverandører i et produkts forsyningskæde garanterer gode arbejdsforhold og anvender økologiske materialer.

Produkter med mindst 70% økologiske materialer mærkes "fremstillet af økologiske materialer", og produkter med mere end 95% økologiske materialer får status som "økologiske". GOTS-certificerede produkter opfylder de allerhøjeste standarder for økologiske materialer og er udviklet med omtanke for miljøet, så du kan være sikker på, at dit Moonboon-produkt er produceret uden brug af skadelige kemikalier eller pesticider.

Ud over vores GOTS-certificerede produkter er Moonboon som virksomhed blevet inspiceret og vurderet i overensstemmelse med GOTS. Standarden indeholder både sociale og miljømæssige kriterier, der sikrer regulering af arbejdsforhold, spildevandsbehandling, brug af kemikalier og krav til produktkvalitet.

OCS

OCS er standarden for økologisk indhold - en international, frivillig standard, der har til formål at verificerer økologiske rå- og hjælpestoffer i et produkt samt sikre sporbarheden gennem hele forsyningskæden. Dette sikrer, at produkter, der er mærket med OCS, er fremstillet af materialer fra certificerede økologiske gårde, og sikrer, at det økologiske indholds identitet opretholdes: fra gården til det endelige produkt.
OrganicCotton 1.jpg

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld er blød, allergivenlig og holder længe. Den vigtigste fordel er dog at beskytte økosystemet, reducere vandspild og sikre et mere sikkert arbejdsmiljø for landmænd og producenter. Økologisk bomuld er udviklet med omtanke for miljøet som et alternativ til almindelig bomuld.

Alle vores tekstilprodukter indeholder GOTS-certificeret økologisk bomuld.

Kapok 1.jpg

Kapok

Kapok vokser naturligt i regnskoven og kræver ikke pasning og pleje fra mennesker. Det vildthøstes og der anvendes ingen gødning, kemikalier og pesticider. Kapok skal ikke behandles med kemikalier for at gøre det sikkert eller sundt til brug for mennesker, da det er naturligt sundt og sikkert.

Kapok er således en 100% naturlig og økologisk fiber.

Kapokfibre er naturligt allergivenlige, anti-mikrobielle og støvmide-resistente. Kapokfibrene afviser naturligt fugt, hvilket gør det modstandsdygtigt over for skimmelsvamp, meldug og bakterier. Kapok er et af de få regnskovsprodukter, der er 100 % økologisk og produceres med omtanke for miljøet i forbindelse med dyrkning, produktion og ved fremstillingen af slutproduktet.

Voile.jpg

Voile

Voile er et let, ensfarvet vævet stof fremstillet af 100 % bomuld. Det har en højere trådtæthed end de fleste bomuldsstoffer, hvilket gør det silkeblødt. Voilestof er et perfekt valg til sommerperioden, fordi det er let, åndbart og halvt gennemsigtigt. De vigtigste egenskaber ved voile af høj kvalitet er: Silkeblød finish, let drapering, ingen stræk, let gennemsigtig, stift men fleksibelt. Stoffet er derfor meget alsidigt, og dets kvaliteter gør det fantastisk til både beklædning og boligindretning.

Latex.jpg

Naturlatex

Naturlatex er et produkt, der fremstilles af saften fra gummitræer. Latexsaften fra gummitræet indeholder antibakterielle forbindelser og er af natur modstandsdygtig over for støvmider. Hvis man tapper et gummitræ for at opsamle saften, dør træet ikke, så det kan fortsætte med at fjerne kuldioxid fra luften i mange år fremover. Latex, der anvendes i tekstiler, gør dem holdbare i længere tid, og de er fuldstændig biologisk nedbrydelige, når de er udtjente.

Coconut Fiber.jpg

Kokosfibre

Kokosfibre er en naturlig cellulosefiber, som er fremstillet af kokosnøddeskaller. Det er det fibrøse materiale, der findes mellem kokosnøddens ydre kappe og den hårde indre skal. Kokosnøddeavl fokuserer normalt på kokosolie, mælk og vand, men også på andre kokosprodukter som f.eks. tørret kokosnød.

Ved at bruge kokosnøddeskaller, som er et biprodukt fra kokosnøddeavl, kan et affaldsprodukt omdannes til et brugbart produkt, der er udviklet med omtanke for miljøet. Kokosfibre er biologisk nedbrydelige. De kommer fra en vedvarende kilde, og fibrene eller stofferne er 100 % biologisk nedbrydelige.

Buckwheat Hulls.jpg

Boghvedeskaller

Boghvedeskaller er den ydre skal af boghvedegryn. Boghvedekerner er et biprodukt fra fødevareindustrien, som ellers ofte vil ende med at blive smidt ud. Boghvedeskaller er naturligt allergivenlige. Det betyder, at det er umuligt for bakterier, svampe og husstøvmider at sætte sig på materialet. En hygiejnisk pude og velegnet til allergikere.

Fair produktion

Vi er også optaget af arbejds- og sociale forhold, der svarer til de førende standarder for social bæredygtighed. Dette indebærer, at vi og vores leverandører skal have et forvaltningssystem til sikring af social overholdelse med definerede elementer, der skal sikre, at de sociale kriterier opfyldes.

Nogle af afsnittene fra de sociale kriterier er fremhævet her:

 • Beskæftigelse efter frit valg
 • Foreningsfrihed og ret til kollektive forhandlinger
 • Der må ikke anvendes børnearbejde
 • Der må ikke udøves forskelsbehandling
 • Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen (OHS)
 • Ingen chikane og vold
 • Løn og vurdering af eksistenssikrende løn
 • Arbejdstid
 • Der er ikke tale om usikre ansættelsesforhold
 • Vandrende arbejdstagere

Moderne processer

Vores fokus på alle stadier omfatter forarbejdning, fremstilling, emballering, mærkning og distribution af alle tekstiler fremstillet af mindst 70% certificerede økologiske fibre.

Fra den økologiske fiberdyrkning er den oprindelige produktion omfattet af enhver international eller national økologisk landbrugsstandard, der er godkendt i IFOAM's standardfamilie.

Alle trin i forarbejdningen og fremstillingen af vores økologiske tekstiler er omfattet heraf. Derfor har vi fokus på følgende:

 • Anvendelse af GOTS-godkendte farvestoffer og hjælpestoffer udelukkende ved vådbehandling
 • Forarbejdningsenhederne skal dokumentere miljøstyring herunder spildevandsrensning
 • Tekniske kvalitetsparametre for farveægthed og krympning for færdigvarer kræves
 • Begrænsninger for tilbehør
 • Begrænsninger for yderligere fibermaterialer
 • Miljøfarlige stoffer, der er forbudt i kemiske hjælpestoffer
 • Vurdering af toksicitet og bionedbrydelighed for kemiske hjælpestoffer
 • Naturlige materialer af høj kvalitet

  I lyset af nutidens bæredygtighedsudfordringer og tekstilindustriens bidrag til disse udfordringer må vi i fællesskab gentænke produktionen og forbruget af tekstiler. Økologiske fibre spiller mange forskellige roller i skabelsen af en industri, der aktivt mindsker sin miljøpåvirkning og prioriterer menneskers sundhed højere end kortsigtet profit.

  Økologiske fibre er naturfibre, der er dyrket uden brug af syntetiske pesticider (f.eks. insektmidler) eller herbicider og GMO'er (genetisk modificerede organismer) i overensstemmelse med principperne for økologisk landbrug.

  Økologisk landbrug er en produktionsproces, der opretholder sundheden for økosystemer, jordbund og mennesker.