Er slyngevugge sikre?

Moonboon arbejder vi for at skabe trygge rammer for dit barns søvn. Søvn er en af de vigtigste byggesten i et barns liv, og derfor skal sikkerheden omkring dette også være i top. Når vi bliver spurgt til sikkerheden i Moonboons slyngevugger, vil vi altid give et fyldestgørende og klart svar, så du kan føle dig sikker, når du køber et produkt fra Moonboon. Spørger du, om vores slyngevugge er sikker, vil vores svar altid være ja – så længe produktet bliver brugt og samlet efter de anbefalinger, som du finder i vores brugsanvisninger 
her.

Flere videnskabelige undersøgelser har bekræftet, at slyngevugger er sikre at bruge, som en supplerende del af barnets søvnrutine. Dette bekræfter også et randomiseret forsøgsstudie ved Auckland University, som har undersøgt sikkerheden ved slyngevugger, som du kan læse mere om her.

Moonboon-slyngevugge-sikkerhed-baby
Hvorfor mener nogle mennesker, at slyngevugger er kontroversielle?

Når det kommer til babyer og søvn, vil du som forælder opleve at blive mødt af meget varierende information – slyngevugger er heriblandt heller ikke en undtagelse. Disse informationer synes at skifte alt efter, hvor du søger information, og dette kan gøre det ekstra svært for dig, at tage det rigtige valg, når du skal købe nye produkter, der involverer dit barns søvn. Der florerer mange forskellige meninger omkring sikker søvn blandt medicinske fagfolk og med et afsavn på generelle bestemmelser omkring søvnprodukter til børn, bliver informationer ofte modstridende og resulterer i forkerte oplysninger, frygt og misforståelser.  

Nogle tror at anbefalingerne omkring en fast madras og et fladt liggeunderlag, eliminerer slyngevuggen som et sikkert sted at sove, men disse bekymringer er ikke valide. Slyngevuggen fra Moonboon er lavet til, at din baby altid sover på ryggen (den sikreste søvnposition for en baby) og det er bevist, at den svage kurve og forhøjede hovedposition ikke kompromitterer babys øvre luftveje og iltforsyning. Moonboons slyngevugge er fremstillet af både naturlige og åndbare materialer. Både det økologiske bomuld, som slyngevuggen er lavet af og madrassen, der er lavet af kapok, er materialer, der er åndbare og temperaturregulerende. 

Moonboon-slyngevugge-sikkerhed


Er Moonboons slyngevugge testet?

Moonboon har det siden begyndelsen været førsteprioritet at skabe produkter af høj kvalitet. Det er årsagen til at design, udvikling og tests foregår i Danmark gennem et tæt samarbejde med danske fagfolk. Vi har et team af eksperter, der konstant sikrer, at alle produkter er gennemtestede, og vi har løbende stikprøvekontroller, der sikrer, at vores produkter produceres med største ansvarlighed. I Europa er der på nuværende tidspunkt ikke nogen sikkerhedsstandarder når det kommer til slyngevugger. De standarder der indtil videre er blevet giver af de tre officielt anerkendte europæiske standardiseringsorganisationer (European Committee for Standardization (CEN), European Committee for Electrotechnical Standardization (CENELEC), og European Telecommunications Standards Institute (ETSI)) dækker kun over krybber (inklusive vugger, ophængte krybber og sovekabiner ved sengen). Du kan læse mere om sikkerhedsstandarderne her.

Forholdsregler du kan tage, når dit barn skal sove

Sørg altid for, at dit barn falder i søvn på ryggen. Dette er en af de sikreste positioner for dit barn at falde i søvn i, uanset om det er natten igennem eller blot for en lur. Når dit barn kan bevæge sig fra ryg til mave, skal dit barn altid være under opsyn, når det er i slyngevuggen. Hvis dit barn er koldt, og du skal bruge et tæppe eller en dyne, skal du sørge for, at tæppet/dynen ikke er over skulderhøjde, og at det sidder godt fast. Dynerne fra Moonboon er fremstillet af økologisk kapok og vejer derfor mindre end en almindelige dyne og er mere åndbar. Du bør altid tjekke dit barn regelmæssigt for at sikre, at det ikke er for varmt, især i de varmere måneder.