Gå til indhold

Baby med fladt baghoved

Som forælder ved du med sikkerhed, hvor afgørende det er, at guldklumpen sover på ryggen, men desværre kan konsekvensen af mange timer i den samme soveposition være et fladt baghoved.

Kan du se en begyndende skævhed i det lille kranie? Du kan læse mere om baby med fladt baghoved her på siden, hvor du også finder gode råd, der fortæller dig, hvordan du forebygger og behandler trykket på dit barns baghoved.

Hvorfor har min baby fladt baghoved?

Kombinationen af en babys bløde knogler, og at kraniekassen endnu ikke er vokset sammen, gør, at hovedet let kan påvirkes af tryk.

Ligger din baby ofte på ryggen? Sundhedsmyndighederne anbefaler, at en baby altid sover på ryggen, så risikoen for vuggedød mindskes, men imidlertid kan det medføre, at baby får fladt baghoved. Når den lille ligger på ryggen og kigger lige op, trykkes baghovedet nemlig bagover, og med tiden kan det give en udfladning.

En fastlåst soveposition er imidlertid ikke den eneste årsag til, at baby får fladt baghoved. Udfordringen kan også forårsages af, at den lille ligger for lidt på maven, når barnet er vågent, ligesom en baby, der holdes for ensidigt eller har nedsat bevægelighed i nakken, også har øget risiko for at få et fladt baghoved.

Sådan kan du undgå, at din baby får fladt baghoved

Som nybagt forælder til en lille, lækker baby vil du uden tvivl gøre alt, hvad der står i din magt for at give den lille den bedste start på livet. Når du vil undgå en baby med fladt baghoved, kan du heldigvis gøre meget, så tilstanden forebygges.

Ved du, hvordan du griber det an? Helt enkelt må du være opmærksom på, hvor længe din baby ligger på ryggen. Lad derfor din baby ligge så meget på maven, som det er muligt, når den lille er vågen. Allerede fra fødslen er det derfor en fordel at vænne baby til at ligge på maven.

Du kan også undgå et fladt baghoved ved ikke at belaste dit barns hoved ensidigt når du sidder, leger eller bærer guldklumpen.

Behandling af baby med fladt baghoved

Det er muligt for baby at modtage behandling for fladt baghoved, og særligt har kranio sakral terapi vist sig at være effektfuld.

Behandlingen løsner spændinger i barnets nakke og hoved, så trykket på kraniet bliver mindre. Efterhånden som barnet bliver ældre, vil det også automatisk ligge mere på maven, så risikoen for et fladt baghoved mindskes.

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant