VORES ANSVAR

Vi er ikke perfekte, men vi bestræber os på at være den bedste og mest ansvarlige udgave af os selv.

At drage omsorg for planeten er fasttømret i Moonboons identitet. Det er et personligt anliggende for hver enkelt af os hos Moonboon, og det påvirker måden, vi arbejder på. Med nutidens miljømæssige udfordringer og tekstilindustriens bidrag til disse udfordringer må vi kollektivt gentænke produktion og forbrug af tekstiler. Vores mål er at minimere vores aftryk på planeten og aktivt bidrage til at skabe en bedre fremtid. For at opnå dette har vi introduceret trekanten for fair produktion, som omfatter fair produktionsmetoder, moderne processer og brug af naturlige materialer af høj kvalitet i vores produkter, hvor det er muligt.

I vores bestræbelser på at passe på miljøet har vi som virksomhed opnået at blive GOTS-certificeret. Det er vi meget stolte af, da en GOTS-certificering betyder, at vi har forpligtet os til at bruge økologiske materialer, hvor det er muligt. Vores produkter er produceret under sikre og ansvarlige arbejdsforhold fra start til slut i vores produktionscyklus.

NATURLIGE MATERIALER AF HØJ KVALITET

Tekstilindustrien er med de aktuelle udfordringer nødt til at handle for at reducere sin skadelige påvirkning af planeten. Naturlige materialer af høj kvalitet såsom organiske fibre spiller en stor rolle i at skabe en industri, der aktivt arbejder på at mindske sin miljøpåvirkning, hvor det er muligt, og prioriterer menneskers sundhed frem for kortsigtet profit.

Derfor finder vi det yderst vigtigt, at vores produkter bruger materialer, der er holdbare, organiske og af høj kvalitet, og som er dyrket uden brug af syntetiske pesticider (fx insektmidler), sprøjtemidler eller GMO (genmodificerede organismer), hvilket er i overensstemmelse med reglerne for økologisk landbrug.

MODERNE PROCESSER

Vi fokuserer på at indføre moderne processer i alle trin af produktionen. Fra fremstilling og pakning til mærkning og distribution er alle vores tekstiler fremstillet af mindst 70 % fibre, som er certificeret økologiske.

Helt fra den økologiske dyrkning af fibrene følger alle trin i produktionen en international eller national standard for økologisk landbrug, som er godkendt af IFOAM Family of Standards. Ethvert aspekt af vores produktion og fremstillingen af vores økologiske tekstiler kommer fra vores engagement i at passe på miljøet. Her lægger vi særligt vægt på anvendelse af GOTS-godkendte
farvestoffer og dokumentation af vores miljøstyring, herunder spildevandsrensning og sikringen af, at naturfibrene er dyrket uden brug af giftige kemikalier eller pesticider.

FAIR PRODUKTION

Hos Moonboon er fair produktion en hjørnesten i vores værdier, som omfatter vores engagement i forhold til miljøet samt trivsel for enkeltpersoner. Vi prioriterer at skabe arbejdsforhold, der er i overensstemmelse med førende sociale standarder, og som sikrer ligebehandling af vores medarbejdere.

Med hensyn til miljøet har vi iværksat og gennemført et omfattende styringssystem for både os selv og for vores leverandører, der garanterer, at alle sociale kriterier bliver opfyldt.

Hos Moonboon følger vi GOTS-certificeringens sociale kriterier, som blandt andet omfatter at medarbejdere frit vælger deres beskæftigelse. Vi benytter os ikke af børnearbejde, chikane eller diskrimination, men garanterer sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen (OHS), ligesom en god og sund balance mellem arbejde og fritid værdsættes.

VORES CERTIFICERINGER

Vi er meget stolte over, at vores indsats er blevet anerkendt, at vi er certificeret af GOTS, og at mange af vores produkter bærer GOTS- og OCS-mærkerne.

HVAD ER GOTS?

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er verdens førende standard for økologiske fibre. Dette sikrer, at alle leverandører i et produkts forsyningskæde garanterer gode arbejdsforhold og anvender økologiske materialer, hvor det er muligt.

GOTS-certificerede produkter opfylder de allerhøjeste standarder for bæredygtighed og hensyn til miljøet og mennesker, så du kan være sikker på, at dit Moonboon-produkt er produceret uden brug af skadelige kemikalier eller pesticider.

Produkter med mindst 70 % økologiske materialer mærkes "Fremstillet af økologiske materialer". Produkter med mere end 95 % økologiske materialer får status som "økologiske".

Ud over vores GOTS-certificerede produkter er Moonboon som virksomhed blevet inspiceret og vurderet i overensstemmelse med GOTS. Standarden indeholder både sociale og miljømæssige kriterier.

HVAD ER OCS?

Moonboon er certificeret i henhold til Organic Cotton Standard (OCS), som certificerer og sporer økologisk dyrket bomuld fra kilde til slutprodukt.

OCS er en frivillig international standard, der gælder for alle tekstilproduktionsprocesser og fastsætter kriterierne for tredjeparters certificering af økologiske materialer og sporbarhed i forsyningskæden.