MATERIALEGUIDE

Det er af allerstørste vigtighed for os at bruge de rette materialer. Derfor vælger vi holdbare, naturlige og økologiske materialer af høj kvalitet, når det er muligt. Nedenfor kan du se en oversigt over de økologiske materialer og fibre, vi bruger til vores tekstilprodukter.

ØKOLOGISK BOMULD

Økologisk bomuld er blød, allergivenlig og holder længe. Den vigtigste fordel er dog at beskytte økosystemet, reducere vandspild og sikre et mere sikkert arbejdsmiljø for landmænd og producenter. Økologisk bomuld er udviklet med omtanke for miljøet som et alternativ til almindelig bomuld.

Alle vores tekstilprodukter indeholder GOTS-certificeret økologisk bomuld.

KAPOK

Kapok vokser naturligt i regnskoven og kræver ikke pasning og pleje fra mennesker. Det vildthøstes og der anvendes ingen gødning, kemikalier og pesticider. Kapok skal ikke behandles med kemikalier for at gøre det sikkert eller sundt til brug for mennesker, da det er naturligt sundt og sikkert.

Kapok er således en 100% naturlig og økologisk fiber.

Kapokfibre er naturligt allergivenlige, anti-mikrobielle og støvmide-resistente. Kapokfibrene afviser naturligt fugt, hvilket gør det modstandsdygtigt over for skimmelsvamp, meldug og bakterier. Kapok er et af de få regnskovsprodukter, der er 100 % økologisk og produceres med omtanke for miljøet i forbindelse med dyrkning, produktion og ved fremstillingen af slutproduktet.

VOILE

Voile er et let, ensfarvet vævet stof fremstillet af 100 % bomuld. Det har en højere trådtæthed end de fleste bomuldsstoffer, hvilket gør det silkeblødt. Voilestof er et perfekt valg til sommerperioden, fordi det er let, åndbart og halvt gennemsigtigt.

De vigtigste egenskaber ved voile af høj kvalitet er: Silkeblød finish, let drapering, ingen stræk, let gennemsigtig, stift men fleksibelt. Stoffet er derfor meget alsidigt, og dets kvaliteter gør det fantastisk til både beklædning og boligindretning.

NATUR LATEX

Naturlatex er et produkt, der fremstilles af saften fra gummitræer. Latexsaften fra gummitræet indeholder antibakterielle forbindelser og er af natur modstandsdygtig over for støvmider.

Hvis man tapper et gummitræ for at opsamle saften, dør træet ikke, så det kan fortsætte med at fjerne kuldioxid fra luften i mange år fremover. Latex, der anvendes i tekstiler, gør dem holdbare i længere tid, og de er fuldstændig biologisk nedbrydelige, når de er udtjente.

KOKOSFIBRE

Kokosfibre er en naturlig cellulosefiber, som er fremstillet af kokosnøddeskaller. Det er det fibrøse materiale, der findes mellem kokosnøddens ydre kappe og den hårde indre skal. Kokosnøddeavl fokuserer normalt på kokosolie, mælk og vand, men også på andre kokosprodukter som f.eks. tørret kokosnød.

Ved at bruge kokosnøddeskaller, som er et biprodukt fra kokosnøddeavl, kan et affaldsprodukt omdannes til et brugbart produkt, der er udviklet med omtanke for miljøet. Kokosfibre er biologisk nedbrydelige. De kommer fra en vedvarende kilde, og fibrene eller stofferne er 100 % biologisk nedbrydelige.

BOGHVEDESKALLER

Boghvedekerner er et biprodukt fra fødevareindustrien, som ellers ofte vil ende med at blive smidt ud. Boghvedeskaller er naturligt allergivenlige.

Det betyder, at det er umuligt for bakterier, svampe og husstøvmider at sætte sig på materialet. En hygiejnisk pude og velegnet til allergikere.