Hvor længe må baby sidde i autostol?

Bilen er pakket, der er snacks klar til forældrene og den lilles taske er fyldt med alt fra friske bleer, til tørt tøj og nye sutter. Er du klar til at køre på tur med hele familien?

Før du sætter dig til rette i bilsædet, og klikker selen fast omkring junior, skal du vide, hvor længe din baby må sidde i en autostol. Læs med her på siden, hvor vi klæder dig på til en køretur med din baby.

Hvor længe må en baby sidde i en autostol?

Der er faktisk ikke nogen tidsmæssig grænse for, hvor længe en baby må sidde i en autostol. Alligevel er der stor enighed blandt eksperter og sundhedsfagligt personale om, at babyer ikke bør sidde i en autostol i lang tid ad gangen – præcis som det også gælder, når du sætter baby til rette i en skråstol eller en bæresele.

Hold mange pauser og kør kortere ture

Uanset om junior er 3, 6 eller 8 måneder anbefales det, at baby ikke sidder længe i en autostol. Som den ansvarlige forælder du er, er det imidlertid op til dig at vurdere, hvor lang tid du vil lade dit barn sidde op, før det er tid til en pause.

I barnets første leveår bør du kun lade baby sidde i autostol på kortere ture, men nogle gange er det jo nødvendigt med de længere udflugter. Skal I på sommerferie sydpå eller venter en hyggelig weekend med resten af familien i sommerhuset? Når du skal ud på en større køretur med den lille, må du indlægge pauser undervejs, så baby ikke sidder for længe i sin autostol.

Hold derfor jævnligt ind til siden, så junior kan få frisk luft og bevæge den lille krop. Turen vil selvfølgelig blive længere, men til gengæld vil det være det bedste for din babys velvære og udvikling.

Tak fordi du læser med.

Jeg hedder Marie, og jeg er mor til en lille dreng. Jeg er også kvinden bag Moonboon, som laver økologisk, bæredygtigt babyudstyr med omtanke for mennesker og miljø.

Se vores babyudstyr her.

Min søn skal sove i de bedste omgivelser, og det synes jeg også, dit barn skal. Derfor er jeg særligt stolt af vores GOTS-certificerede slyngevugge og den specialdesignede vuggemotor, som både har hjulpet mig og mange andre forældre til bedre nattesøvn. 

Du kan følge med i Moonboons univers på Facebook og Instagram eller lære os bedre at kende her.