Gå til indhold

Hvor længe må baby sidde i autostol?

Author cover

Mor til to og stifter af Moonboon

Om mig

Bilen er pakket, der er snacks klar til forældrene og den lilles taske er fyldt med alt fra friske bleer, til tørt tøj og nye sutter. Er du klar til at køre på tur med hele familien?

Før du sætter dig til rette i bilsædet, og klikker selen fast omkring junior, skal du vide, hvor længe din baby må sidde i en autostol. Læs med her på siden, hvor vi klæder dig på til en køretur med din baby.

Hvor længe må en baby sidde i en autostol?

Der er faktisk ikke nogen tidsmæssig grænse for, hvor længe en baby må sidde i en autostol. Alligevel er der stor enighed blandt eksperter og sundhedsfagligt personale om, at babyer ikke bør sidde i en autostol i lang tid ad gangen – præcis som det også gælder, når du sætter baby til rette i en skråstol eller en bæresele.

Hold mange pauser og kør kortere ture

Uanset om junior er 3, 6 eller 8 måneder anbefales det, at baby ikke sidder længe i en autostol. Som den ansvarlige forælder du er, er det imidlertid op til dig at vurdere, hvor lang tid du vil lade dit barn sidde op, før det er tid til en pause.

I barnets første leveår bør du kun lade baby sidde i autostol på kortere ture, men nogle gange er det jo nødvendigt med de længere udflugter. Skal I på sommerferie sydpå eller venter en hyggelig weekend med resten af familien i sommerhuset? Når du skal ud på en større køretur med den lille, må du indlægge pauser undervejs, så baby ikke sidder for længe i sin autostol.

Hold derfor jævnligt ind til siden, så junior kan få frisk luft og bevæge den lille krop. Turen vil selvfølgelig blive længere, men til gengæld vil det være det bedste for din babys velvære og udvikling.

Ofte stillede spørgsmål om brug af autostole

Hvor lang tid må en baby sidde i en autostol?
Der er ikke nogen tidsmæssig grænse for, hvor længe en baby må sidde i en autostol. Alligevel er der stor enighed blandt eksperter og sundhedsfagligt personale om, at babyer ikke bør sidde i en autostol i lang tid ad gangen – præcis som det også gælder, når du sætter baby til rette i en skråstol eller en bæresele.

Hvor længe må baby på 4 måneder sidde i autostol?
Der er ikke nogen tidsmæssig grænse for, hvor længe en baby må sidde i en autostol. Alligevel er der stor enighed blandt eksperter og sundhedsfagligt personale om, at babyer ikke bør sidde i en autostol i lang tid ad gangen.

Hvor længe kan man bruge en autostol?
Du kan ikke længere bruge en autostol, når barnets hoved begynder at stikke op over kanten på stolen eller når vægtgrænsen er overskredet. Dette sker typisk mellem 8-15 måneder.

Om forfatteren

Author cover

Mor til to og stifter af Moonboon

Sammen med sin mand startede hun Moonboon for at hjælpe deres søn med at sove bedre og give sig selv lidt mere hvile som mor. Marie elsker ikke kun alt relateret til søvn og børn, men også æstetik og skandinavisk minimalisme. At følge med i livsstils-, design- og modetrends er hendes store passion, som hun elsker at dele. Denne lidenskab afspejles også i vores økologiske og minimalistiske produkter hos Moonboon, der uden problemer kombinerer skandinavisk designæstetik og respekt for miljøet. Dyk ned i Moonboon-universet, bliv inspireret på Instagram, og læs mere om vores historie.

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant