Gå til indhold

Hvornår begynder baby at grine?

Den første lille latter lægger sig som et varmt greb om hjertet, og som den stolte forælder til en glad grinebider vil du gøre alt for at få din baby til at grine.

Læs med her på siden og find svaret på, hvornår den lille begynder at grine.

Hvornår begynder baby at grine?

Det lille ansigt flækker i et frækt smil og der springer en sprudlende latter fra den åbne mund. Et grin fra din baby er fantastisk, og allerede fra krudtuglen er 4 måneder gammel, kan du høre latterens perle.

Måske tænker du, at smilet og grinet hænger sammen? For voksne er smil og grin ofte to uadskillelige ting, men baby smiler faktisk lang tid, før latteren optræder første gang.

Det første smil viser sig på babys ansigt allerede kort tid efter fødslen, for den lille kan faktisk smile allerede i moderens mave. Babys grin udvikles først senere, og herunder kan du læse mere om, hvordan du får guldklumpen til at grine.

Få baby til at grine

Det er mindst lige så interessant at spørge, hvad den lille kan grine af, som det er at spørge, hvornår baby kan grine. Der er nemlig flere ting, du kan gøre, når grinebideren skal findes frem.

Det første grin baby giver dig, opstår sandsynligvis, fordi du kilder den lille forsigtigt på maven. Du kan også prøve at puste junior på maven og lave små pruttelyde, for den kildrende fornemmelse sætter gang i lattermusklerne.

Titte-bøh er sjovt

Kender du legen titte-bøh? Det er med sikkerhed en leg, din baby vil elske. Gem dit ansigt i hænderne og kig frem igen, mens du siger titte-bøh. Det lyder måske simpelt, men baby vil grine, så hele den lille krop ryster af lykke.

Baby udvikler sin egen humor

Kender du din babys humor? Som nybagt forældre er det nok ikke humoren, der er det første, du tænker på, men faktisk dannes dit barns humoristiske sans allerede fra baby er 6-9 måneder.

Hvornår baby begynder at grine, er grundlæggende det samme for de fleste, men hvad den enkelte synes er sjovt, varierer meget. Derfor må du hele tiden følge med i, hvordan dit barn reagerer på det, du gør.

Måske synes junior, at overdrivelser er sjove eller måske er grimasser det, der løsner et baby grin? Det er en spændende udvikling at opleve, hvordan den lilles humor formes, og hvem ved? Det kan jo være, at din baby har lige så god humor som dig.

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant