Gå til indhold

Hvornår har baby feber?

Det er altid en udfordring, når sygdom rammer den lille familie, og en baby med feber kan gøre selv de sejeste forældre bekymrede. Naturligvis. Heldigvis er det sjældent, at feberen er tegn på noget alvorligt.

Her på siden kan du læse mere om, hvordan du skal reagere, når din baby har feber.

Hvornår har baby feber?

Små børn får ofte høj feber, men i modsætning til ældre børn og voksne, kan de mindste godt være upåvirkede af den øgede kropstemperatur. Føles den lille varm, og er din baby pylret og urolig eller slap og uoplagt, kan det være tegn på, at baby har feber. For at være helt sikker, må du derfor finde termometret frem.

Har junior en kropstemperatur på mere end 38 grader, så har baby feber.

Den laveste temperatur måler du om morgenen, mens det er helt almindeligt, at den er op til 1 grad højere om aftenen. Har baby 40 i feber eller mere, kan det være et tegn på infektion med bakterier, men i langt de fleste tilfælde skyldes den forhøjede kropstemperatur en almindelig virus. Du bør dog tage kontakt til lægen, hvis dit barn er særligt påvirket af feberen.

Må baby sove ud med feber?

Lægger du ofte den lille til at sove under åben himmel? Frisk luft er sundt, men en baby med feber må aldrig sove ude. Lad i stedet den lille sove indendørs, så du kan holde øje med, hvordan barnets tilstand udvikler sig.

Hvornår skal man ringe til lægen når baby har feber?

Det er ikke hver gang, baby har feber, du skal ringe til lægen, men i nogle tilfælde er det tilrådeligt at gøre det. En baby under 3 måneder med feber skal altid til lægen, ligesom du også må forbi venteværelset, hvis den lille er sløv, slap, utrøstelig, ikke tisser eller ikke kan falde til ro.

Viser dit barn tegn på nakkestivhed, skal du også straks ringe til lægen. Det gælder også, hvis din baby har haft feber længe og ikke udviser tegn på at være i bedring.

Årsager til feber

Der kan være flere årsager til, at baby får feber, men i langt de fleste tilfælde skyldes det en virus, som er ganske ufarlig. Selvom den høje kropstemperatur er generende for barnet, der kan være meget påvirket af situationen, forsvinder feberen som regel i løbet af et par dage.

Virus er imidlertid ikke den eneste grund til øgede kropstemperaturer, og du vil derfor kunne opleve, at baby får feber efter vaccination og når nye tænder er på vej.

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant