Hvornår må baby komme i svømmehal?

Nedenstående bygger på egne holdninger og erfaringer. Vi anbefaler at konsultere egen læge ved sygdom eller mistanke om sygdom.

Det er hyggeligt at tage med baby i svømmehal og give den lille en god oplevelse i vandet. Er du klar til at pakke pusletasken?

Vi sørger for, at du ikke kommer på dybt vand, så her på siden finder du svar på dine spørgsmål om en tur i svømmehal med baby.

Du finder også en pakkeliste med idéer til, hvad du med fordel kan lægge i tasken.

Hvornår må baby komme i svømmehal?

Der gælder forskellige regler for, hvornår baby må komme i svømmehal, for de enkelte badesteder bestemmer selv, hvornår den lille må komme i vandet. Det er dog ret almindeligt, at du og din søde vandhund kan hoppe i bassinet, når den lille er mellem 6 og 8 uger. Når navlen er helet og vægten er over 4 kg., kan du komme i svømmehal med baby.

Hvor længe må baby være i svømmehal?

Det er ikke alle børn, der er begejstrede for vand, og måske er din baby en af dem, der skal vænne sig til vandet først. Hvor lang tid baby må være i svømmehal afhænger af, hvordan den lille reagerer. Bliver baby træt eller ked af det, må du hurtigt op af vandet, men hvis junior jubler og plasker rundt, kan I sagtens være længe i svømmehal.

Vil du undgå, at baby bliver overstimuleret eller kold, lyder anbefalingen, at I maksimalt er i vandet 30 minutter ad gangen.

Hvad skal baby have på i svømmehal?

En tur i svømmehal med baby er stimulerende for alle, men før I hopper i vandet, skal du have det rigtige badetøj til den lille. Der er nemlig regler for, hvad baby skal have på i svømmehal, og har du ikke allerede et par babybadebukser i garderoben, skal du først have sådan et par. De slutter nemlig tæt omkring lårene, så både små og store uheld ikke slipper ud i vandet.

Det er ikke kun babybadebukser, du skal pakke i pusletasken, når du skal i svømmehal med baby. Det er også en god idé at tage et ekstra håndklæde med, som du kan svøbe den lille i på turen til og fra omklædningen, ligesom lidt mad og drikke også er dejligt at have med. Særligt, hvis du ammer, vil du sætte pris på at få noget at drikke efter en tur i vandet.

Husk også en god creme, som du kan smøre baby med, for klorvandet kan udtørre den lilles, sarte hud.

Tak fordi du læser med.

Jeg hedder Marie, og jeg er mor til to små drenge. Jeg er også kvinden bag Moonboon, som laver babyudstyr der er produceret af økologiske materialer, hvor det er muligt, med omtanke for mennesker og miljø.

Se vores babyudstyr her.

Min søn skal sove i de bedste omgivelser, og det synes jeg også, dit barn skal. Derfor er jeg særligt stolt af vores GOTS-certificerede slyngevugge og den specialdesignede vuggemotor, som både har hjulpet mig og mange andre forældre til bedre nattesøvn. 

Du kan følge med i Moonboons univers på Facebook og Instagram.