Gå til indhold

Jeg skal være far – 3 gode råd

Skal du være far?

Stort tillykke! Foran dig ligger nu den mest fantastiske og livsbekræftende oplevelse fyldt med ubetinget kærlighed, bekymringer, lykke og træthed ikke mindst.

Jeg skal være far er en sætning, du kan sige igen og igen, men lige meget, hvor mange gange du gentager linjen, kan du aldrig forberede dig 100% på, hvad der venter. Alligevel kan du allerede fra den dag, du får at vide, du skal være far, gøre dig nogle forestillinger om, hvilken type du vil være.

Læs med her og få gode råd til, hvordan du skal forholde dig til din nye rolle som kommende far.

Nederst i indlægget deler vi et lille tip, der kan give dig en god start som nybagt far.

Skal du være far for første gang?

Hjælp, jeg skal være far! Var det sådan, du tænkte, da du fik den skønne nyhed fortalt?

Det er en stor omvæltning at blive forælder, men i begyndelsen er det særligt kvinden, der bliver involveret. Det er jo hende, der bærer barnet, og som derfor fysisk udvikler sig, vokser og mærker barnet.

For dig, der skal være far for første gang, kan der gå længere tid, før du oplever følelsen af at skulle være forælder.

Derfor er det vigtigt, at du allerede fra begyndelsen går aktivt ind i graviditeten.

Din kæreste vil uden tvivl også sætte pris på, at du deltager i konsultationer med jordemoderen, fødselsforberedelsen, redebygningen og indkøb af babyudstyr.

Når du skal være far, må du selv komme med inputs til forberedelserne af dit barns ankomst, for det er ikke sikkert, at din kæreste på grund af graviditeten har overskud til at involvere dig.

Bliv klar til fødslen

Uanset om du skal være far for første gang eller allerede har været med til en fødsel, er det en god idé at pakke en taske til dig selv. Din kæreste har nok allerede gjort sig nogle overvejelser omkring, hvad der skal i hendes ”sygehustaske”, ligesom hun uden tvivl også har styr på, hvad baby får brug for i de første timer efter fødslen.

Er du klar til at køre mod fødegangen?

En fødsel kan tage meget lang tid, og det er hårdt arbejde for kvinden at sætte et barn i verden. Derfor må du støtte hende, så godt du kan, og have gode ting pakket i tasken. Kiks, snacks, brikjuice og frugt er ideelt at få med, ligesom du heller ikke må glemme en oplader til mobilen og et kamera.

Du vil uden tvivl også takke dig selv for at have pakket behageligt tøj, en tandbørste og tandpasta.

Tal sammen

At blive far er hårdt! Der kommer nætter uden søvn, dage uden overskud og tider, hvor parforholdet virkelig bliver sat på prøve. Har du talt med din kæreste om dine bekymringer ved at blive far?

Det er vigtigt, at I løbende taler om jeres forventninger til det at blive forældre. På den måde kan I bedst støtte hinanden, når baby er født, og overskuddet måske er dalende.

Er der andre fædre i venneflokken?

Det kan også være en god idé at tale med andre mænd om, hvordan det er at blive far. De kan give dig gode råd med på vejen, når du skal være far for første gang.

Læs også: De mest populære drengenavne

Du skal være far, men skal du på barselsorlov?

Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du skal være far. Har du overvejet barselsorlov?

Danmark er det land i Norden, hvor far har den korteste barselsorlov, og benytter du dig ikke af tilbuddet, frafalder det.

Du har ret til 2 ugers orlov, når du skal være far, og det kan stærkt anbefales, at du benytter dig af muligheden. Det vil nemlig give dig et stærkt bånd til dit barn.

Læs mere om barsel og orlov på borger.dk.

PS: Vil du have en god start som nybagt far?

Hos Moonboon laver og sælger vi babyudstyr i kvalitetsmaterialer med fokus på at værne om miljøet, hvor det er muligt. Vores produkter er designet med omtanke for babyer og trygge nætter.

Vores slyngevugge og vuggemotor kan hjælpe med at få dit barn til at sove godt og trygt. Og hvis der er noget som er vigtigt for et barn, så er det god søvn.

 

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant