Gå til indhold

Skal du flyve med baby? 10 gode råd

Der er ikke noget bedre end at pakke tasken til en afslappende ferie med sol og varme.

Skal du flyve med baby for første gang?

Det kræver ekstra forberedelse at flyve med et spædbarn, men med et par enkle råd kan du trygt pakke kufferten og flyve afsted.

Her får du de 10 bedste råd til at flyve med baby, så din lille familie får den bedste start på en velfortjent ferie. 

Få de 10 bedste råd til at flyve med baby

Det kan give de fleste forældre sved på panden at gå om bord i et fly med baby. Tænk nu, hvis barnet begynder at græde eller forstyrre de andre passagerer? Det kan være uforudsigeligt at rejse med et barn, men du kan alligevel trygt flyve ud i verden og få en vellykket rejse, selvom det er med et spædbarn på armen.

Her får du 10 gode råd til at flyve med baby, så rejsen kan gå glat.

1. Langdistanceture & oversøiske flyvninger

Uanset om du skal flyve med en baby på 3 måneder eller 10 måneder, er rejser med lange distancer krævende for den lille. Vil du lette turen for din baby? Det kan være en god idé at flyve om natten, så flyvningen følger barnets døgnrytme. Når baby kan sove mange af turens timer, vil tiden gå hurtigt for barnet, og du kan slappe af samtidig.

2. Indenrigs flyvninger & korte distancer

Skal du flyve indenrigs med baby eller blot på en kort flyvetur mellem to destinationer? En mindre tur i luften tages i dagtimerne, men det kan være en god idé at planlægge rejsen efter, hvornår din guldklump sover lur.

3. Bestil en lift ved flyselskabet

Går turen over Atlanten? Når du skal flyve med et spædbarn eller en baby under 9 måneder, kan du hos mange flyselskaber bestille en lift, når turen er oversøisk. På fly kan du ikke booke et særligt sæde til din baby, så derfor er liften et godt valg.

Det er forskelligt, hvor mange lifte de enkelte flyselskaber har til rådighed, så du skal bestille i god tid. Ofte vil det dog være gratis at låne liftene, som er praktiske på rejsen – særligt, hvis du skal flyve alene med baby, så du får hænderne fri undervejs på den lange tur.

4. Pak en taske med underholdning

Under take off og landing skal du flyve med baby på skødet og dele sikkerhedssele med barnet. Det kan derfor være en god idé at have underholdning med til baby, så længe I skal sidde fastspændt.

5. Mindsk trykket i babys ører

Trykket i ørerne er ubehageligt, og selv når du skal flyve med en baby på 10 måneder eller ældre, skal du sørge for at lette trykket. Ammer du stadig? Synkebevægelser mindsker trykket, så gør det under start og landing. Du kan også tilbyde din baby vand eller sut for at aflaste.

6. Husk praktisk påklædning

Der er mange gode råd til at flyve med baby, men et af de bedste er at klæde guldklumpen praktisk på. Aircondition skaber ofte kulde i kabinen, så varmt tøj til baby er en god idé.

Under mellemlandinger kan der dog være store temperaturforskellige, så derfor er det vigtigt, at du giver din baby ”lag-på-lag-tøj” på, så du nemt og hurtigt kan tilpasse påklædningen til omgivelserne.

7. Husk høreværn

Skal du flyve med en baby, der er særligt sensitiv? Høreværn er gode at medbringe, så barnet ikke forstyrres under luren af larmen på flyet.

8. Det skal du tage med på flyveturen

Der er stor forskel på, hvad du skal bruge, når du skal flyve med et spædbarn, en baby på 6 måneder eller et barn på over 1 år. Nogle ting er dog altid gode at pakke uanset, hvilken alder baby har.

Skiftetøj til baby og en ren bluse til dig er dejligt at have i håndbagagen, ligesom ekstra sutter også kan være uundværlige på rejsen. Et lille tæppe eller en dyne, vådservietter, bleer og plastikposer skal også pakkes, og så må du heller ikke glemme babymad og legetøj til den lille.

Det kan også være en god ide at medbringe en ammepude, der kan bruges som støtte, når du sidder med baby.

9. Pak en god håndbagage

Når du skal flyve med et spædbarn eller en baby, skal du huske at medbringe mad, hvis ikke du ammer. Det er tilladt at tage babymad med ombord, selv når indholdet overskrider de tilladte 100 ml.

Vil du lette turen gennem sikkerhedskontrollen? Pak alle flasker, glas og beholdere i gennemsigtige poser, som du nemt kan tage ud af pusletasken. På den måde kommer du hurtigt igennem security.

10. Tag bæresele eller klapvogn med på rejsen

Det er altid dejligt at have hænderne fri, når du rejser, uanset om du skal flyve alene med baby eller har hele familien med. Det kan nemlig være en udfordring at flyve med baby på skødet fra afgang til ankomst.

Derfor er det en god idé at medbringe en klapvogn eller en bæresele eller en strækvikle, som baby kan sidde i undervejs. I lufthavnen kan barnet også sove i vognen eller selen, så du ikke skal bære et varmt, sovende barn i de menneskefyldte omgivelser.

Tip: Sådan binder du en strækvikle

Hvornår må man flyve med baby?

Der findes i udgangspunktet ikke nogen regler for, hvornår du kan flyve med en baby. Det er dog altid en god idé at undersøge, om dit flyselskab har nogle restriktioner, du skal være opmærksom på, før du stiger om bord på et fly med baby. Nogle flyselskaber tillader nemlig kun, at du rejser med spædbørn, der er mere end 7 dage gamle.

Hvornår man må flyve med baby, afhænger derfor i langt højere grad af, hvornår du som forælder føler, du er klar til at tage det nye familiemedlem med på en rejse.

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant