Sikkerhed ved brug af Moonboon slyngevugge

Opdateret – opdateret – opdateret

 
Sikkerhedsstyrelsen har skrevet et opslag på Facebook, der sætter fokus på 40 tilfælde over de seneste ni år, hvor børn, der har ligget i enten sansegynger, fuglereder eller slyngevugger, har fået metalsplinter i øjnene. Splinterne er opstået de steder, hvor metal møder metal på de pågældende produkter. 40 tilfælde er absolut 40 for mange, og selvom der ikke har været nogen tilfælde ved brug af Moonboons ophæng, føler vi naturligvis med de berørte familier.

Vi har solgt mere end 10.000 slyngevugger, der lever op til samtlige lovkrav, og det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke har registreret ét eneste tilfælde, hvor vores ophæng har forårsaget afgivelse af metalsplinter de steder, hvor metal møder metal på produktet. Det er ganske rigtigt, at der kan opstå mikroskopisk støv på de pågældende steder, men her har Sikkerhedsstyrelsen ikke påvist nogen former for fare ved korrekt brug. Vores kunder kan derfor trygt fortsætte med at anvende vores produkt.

Vi har i dag (mandag d. 16. august 2021) talt med Sikkerhedsstyrelsen efter deres opslag på Facebook, og vicedirektør og produktchef i Sikkerhedsstyrelsen Christian Thorhauge bekræfter over for både os (og TV2), at udfordringen er, når man sætter produktet op i loftet med en krog, der ikke egner sig til formålet.

”Når forbrugeren så går ned og køber en eller anden krog i byggemarkedet og skruer den i loftet, så hænger der to metalkroge mod hinanden. Og hvis krogen ikke er beregnet til det, kan der drysse små metalsplinter”, siger Christian Thorhauge til TV2.

Moonboons produkter har som nævnt ikke forårsaget metalsplinter én eneste gang, og følger du disse råd, har vi og Sikkerhedsstyrelsen ikke kunnet påvise nogen form for risiko ved at anvende Moonboons produkter:

  • Følg altid brugermanualen og dermed korrekt opsætning
  • Brug altid de originale dele som du har fået tilsendt med dine produkter
  • Ved eget loftsophæng: brug rustfri stål og sikre at der ikke kommer nedfald fra loft
  • Brug ikke vuggen som gynge, da friktion fra side til side kan skabe varme på metallet

På baggrund af Sikkerhedsstyrelsens opslag vil Moonboon, uagtet at nuværende ophæng er sikkert, udvikle plastdele, der kan påsættes metaldelene.

Alle forbrugere med et Moonboon-produkt vil ved at rette henvendelse til vores kundeservice kunne få tilsendt et link til Moonboons reservedelshop, hvor man kan erhverve sig plastdelene.