TYNGDEPRODUKTER

Udforsk vores nye Tyngdedyne og mere

TYNGDEPRODUKTER

Udforsk vores nye Tyngdedyne og mere

UDVIKLET AF EKSPERTER

Tyngdeprodukter kan bidrage til øget søvnkvalitet for dit barn og er udviklet som en hjælpende hånd, når dit barn skal finde ro. De er udviklet til at stimulere muskelled-sansen hos babyer og børn og kan give en følelse, som minder om et kram.

TYNGDEDYNE

Tyngdedynen er til barnet i alderen 12 måneder til 7 år. Den er designet til at hjælpe børn, der har brug for selv at kunne regulere, om de har Tyngdedynen på eller ej.

Brug Tyngdedynen i tremmesengen eller sengen under putningen eller under søvnen. Eller som en del af putteritualet, for at hjælpe barnet med at finde ro inden sengetid.

Onesize: (12 mdr.-7 år) 1.000 kr
Nature
highlighted image

TYNGDEDYNE BUNDLE

Tyngdedynen er til barnet i alderen 12 måneder til 7 år. Brug Tyngdedynen i tremmesengen eller sengen under putningen eller under søvnen. Eller som del af putteritualet, for at hjælpe barnet med at finde ro inden sengetid.

Få både Tyngdedynen og Sengetøj i denne bundle. Tyngdedynens lette vægt får kroppen til at falde til ro sammen med det silkebløde sengetøj, der naturligvis er GOTS-certificeret.

Onesize: (12 mdr.-7 år) 1.200 kr
Seagrass
Desert
Ocean
Moss
highlighted image

TYNGDESOVEPOSE

Brug Tyngdesoveposen i klapvognen, i barnevognen før en lur, under putningen ved sengetid eller under søvnen. Tyngdesoveposen er til børn, der har brug for tyngde på hele kroppen under hele søvnen.

9-12 kg 1.000 kr
12-15 kg1.000 kr
Nature
Stone
highlighted image

TYNGDEVEST

Brug Tyngdevesten efter en aktiv dag, når du ønsker at hjælpe dit barn med at finde ro, som en del af rutinen ved middagsluren eller i ulvetimen. Tyngdevesten er til børn, der har brug for tyngde på kroppen også inden sengetid, da vesten giver fuld mobilitet, fx i ulvetimen.

9-12 kg 1.000 kr
12-15 kg 1.000 kr
15-19 kg 1.000 kr
Nature
Stone
highlighted image
logo
Deep Touch Pressure-terapi (DTP)

Produkterne er inspireret af Deep Touch Pressure-terapi (DTP) – en metode, som forsøger at stimulere kroppen ved hjælp af let vægt. Når indtrykkene fordeles over hele kroppen, kan DTP have en beroligende effekt på både børn og voksne.

logo
UDVIKLET AF EKSPERTER

Tyngdeprodukterne er udviklet i tæt samarbejde med professionelle eksperter inden for babyer og børns søvn. De OCS-certificerede Tyngdeprodukter er testet op imod de højeste europæiske standarder og designet med sikkerhed som grundsten.

logo
OPBYGNING I TRE LAG

Det yderste lag er 100 % økologisk bomuld i bedste interlock-kvalitet. Det midterste lag består af en polyester membran inddelt i små, sikre rum med fiberfyld og små glaskugler.
Foring er blød og slidstærk økologisk bomuldsjersey.

HVAD ER TYNGDEPRODUKTER?

Tyngdeprodukter til babyer og børn er udstyr, som er specielt udviklet til at hjælpe kroppen med at finde ro og øge søvnkvaliteten. Formålet med tyngden er, at den ekstra vægt på kroppen hjælper nervesystemet med at falde til ro og give en følelse, som minder om et kram.

Moonboons tyngdeprodukter indeholder små glaskugler, som giver produkterne den rette vægt. Glaskuglerne er små som sandkorn, og derfor larmer og knitrer de ikke. De giver en meget jævn og behagelig fordeling af tyngden i både vesten og posen.

På den måde er formålet med tyngdeprodukterne at støtte børn med at regulere sanseindtryk, blive mere rolige, afslappede og holde fokus på en opgave.

SÅDAN VIRKER TYNGDEPRODUKTER:

Tyngdeprodukter er inspireret af Deep Touch Pressure-terapi (DTP) – en metode, som forsøger at simulere faste sensoriske indtryk. Det kan fx være faste kram, berøringer, klem eller svøb. Når indtrykkene fordeles over hele kroppen, kan Deep Touch Pressure-terapi (DTP) have en beroligende effekt på både børn og voksne. 

De faste sensoriske indtryk stimulerer muskler og led (proprioceptiv stimulering), som giver signal til nervesystemet. Nervesystemet reagerer ved at øge produktionen af det humør-regulerende hormon serotonin, reducere stresshormonet kortisol samt øge mængden af hormonet melatonin, som hjælper os med at sove. 

HVAD KAN I FORVENTE?

Alle børn er forskellige og har individuelle behov. Tyngdeprodukterne kommer bedst til deres ret som en del af et roligt ritual eller en afslappende rutine. Vi anbefaler derfor, at du altid følger produktets vejledning og sørger for afslappende rammer for dit barn under brug.

Regn ikke med, at effekten altid er den samme. Meget kan spille ind og påvirke babyer og børns søvn. Fx kan luft i maven, tandfrembrud eller en hård dag resultere i en dårligere nattesøvn. Derfor anbefaler vi, at du prøver dig frem og finder ud af, hvordan Tyngdeproduktet bedst fungerer for dit barn.

highlighted image

Hvilken effekt har tyngdeprodukter?

 • Øger søvnkvaliteten
 • Beroligende effekt og afslappende effekt
 • Færre forstyrrende indtryk for babyer og mindre hyperaktivitet
 • Reducering af symptomer forbundet med angst og sensoriske udfordringer
 • Give kroppen et kontrolleret sensorisk input
 • Tyngdeprodukter

  Søvn og ammevejleder

  Mia Bernscherer Bjørnfort

  " Jeg er virkelig glad for Moonboons klare forventningsafstemning, som gør det tydeligt, at tyngdeprodukterne ikke er søvn-magi men derimod et hjælpemiddel, der kan være en del af en samlet indsats, der støtter barnets søvn. "

  SÅDAN BRUGER DU TYNGDEPRODUKTER

  TYNGDEVEST

  Tyngdevesten er udviklet til at hjælpe barnet med at finde ro. Brug den efter en aktiv dag, når I skal slappe af, som en del af putterutinen eller under ulvetimen. Vesten kan bruges i hele hjemmet og giver fuld bevægelsesfrihed. I opnår det bedste resultat i afslappende rammer – fx med en bog og dæmpet belysning. Tyngdevesten er et oplagt valg, når barnet er parat til at gå videre fra sin slyngevugge, men stadig har brug for en hjælpende hånd til at finde den samme ro, som slyngevuggen med motor har givet.

  TYNGDESOVEPOSE

  Tyngdesoveposen er designet til at lede barnet hen imod søvnen med en intention om at hjælpe din baby med at finde ro, falde hurtigere i søvn og sove uden forstyrrelser. Brug posen inden middagsluren eller som en del af putterutinen, eller put dit barn i den ved sengetid. Lad tøjet passe til TOG-værdien og rumtemperaturen for højeste komfort og for at undgå overophedning. Tyngdesoveposen er et oplagt valg, når barnet er parat til at gå videre fra sin slyngevugge, men stadig har brug for en hjælpende hånd til at finde den samme ro, som slyngevuggen med motor har givet.

  Forskning peger på, at tyngdeprodukter begynder at virke efter 15 til 20 minutter. Men børn er som sagt forskellige og reagerer forskelligt. Derfor anbefaler vi, at du prøver dig frem og finder ud af, hvordan tyngdeproduktet bedst fungerer for dit barn.

  Efter cirka 30 minutters brug har nervesystemet vænnet sig til tyngden, og effekten vil stille og roligt aftage. Nogle søvneksperter anbefaler, at man bruger et tyngdeprodukt i 20-30 minutter ad gangen, mens andre anbefaler, at barnet sover med det om natten, så man undgår at vække barnet.

  Ønsker du at fjerne tyngdeproduktet og bruge det igen for at forlænge effekten, anbefaler vi, at du giver nervesystemet tid til at “nulstille” sig inden. Det tager cirka 20-40 minutter.

  Både Tyngdevesten og Tyngdesoveposen er udviklet til at hjælpe barnet hen imod ro, som er en forudsætning for at kunne falde i søvn.

  PRODUKTSIKKERHED

  Secure Cell System: Det indbyggede Secure Cell System, og den lette vægt på forsiden af Tyngdesoveposen og Tyngdevesten, gør det sikkert at bruge produkterne og er designet til at hjælpe med at skabe en beroligende effekt og hjælpe med til at øge søvnkvaliteten. 

  Kan bruges fra 8. levemåned: Tyngdeprodukternes øgede vægt kan gøre det mere krævende for barnet at justere sin liggeposition selv. Af sikkerhedsmæssige årsager og for at forebygge vuggedød må tyngdeprodukterne kun benyttes af børn, som er 8 måneder eller ældre.

  Bevægelsesfrihed: Tyngdesoveposen og Tyngdevestens design støtter barnets fulde bevægelsesfrihed og giver høj komfort. 

  Ingen Farlig Kemi: Vi anvender kun naturlige materialer fri for kemikalier. Tyngdevesten og Tyngdesoveposen er lavet af det fineste 100 % økologiske bomuldsjersey og fleksibelt interlock-stof der er behageligt for dit barn. 

  Sikker Søvn: Vi har omhyggeligt sørget for, at vesten og posen kun har tyngde på forsiden, da vi ønsker at støtte barnet i at sove trygt på ryggen. Sundhedsstyrelsen anbefaler søvn på ryggen for at forebygge vuggedød, og Moonboon bakker op om denne vejledning. Tyngdevesten og Tyngdesoveposen har derfor en bagside med et quiltet og fladt mønster i bomuld, som giver en behagelig oplevelse.

  OCS-Certificeret og Testet: Moonboons tyngdeprodukter er testet grundigt op imod og følger EU-standarden EN ISO 11092:2014. De er OCS-certificeret og godkendt, hvilket er din garanti for, at produkterne er sikre at bruge og 100% egnede til babyer og børn.

  TOG-Testet: Tyngdeprodukterne har isolerende egenskaber, og derfor er deres TOG (Thermal Overall Grade)-værdi testet af en uvildig tredjepart viser, for at sikre at produkterne lever op til standarden EN ISO 11092:2014. 

  bemærk

  Oplysningerne på denne hjemmeside har ikke til hensigt og antyder ikke at være en erstatning for professionel lægefaglig rådgivning. Rådfør dig med din læge eller en anden professionel behandler i sundhedsvæsnet, hvis din baby har en medicinsk diagnose, eller hvis du er bekymret for dit barns sikkerhed.

  FAQ