Baby græder hysterisk

Nedenstående bygger på egne holdninger og erfaringer. Vi anbefaler at konsultere egen læge ved sygdom eller mistanke om sygdom.

Baby græder hysterisk! Det er helt naturligt for babyer at græde meget. Inden for de første 2 måneder af barnets leveår, græder det i gennemsnit i ca. 2-3 timer ad gangen.

Gråden kan variere meget, og derfor er der også nogle babyer, som udvikler en form for hysterisk gråd. Denne hysteriske gråd kalder man også for kolik, og det forekommer typisk inden for barnets første 3 levemåneder. Den hysteriske gråd, kan forekomme på alle døgnets tidspunkter – men det er som regel værst i løbet af aftenen.

Græder dit barn hysterisk?

Hvis man som forældre har et barn, som græder hysterisk meget, så kan det være vanskeligt at få hverdagen til at fungere. Der kan imidlertid være mange årsager til, at dit barn græder hysterisk. Gråden kan bl.a. være et signal fra barnet om, at der er luft i maven. Derfor skal man være meget opmærksom, hvordan man ammer sit spædbarn, eller om det drikker modermælkserstatningen for hurtigt. Man skal altid huske løbende at tage barnet op, imens det bliver ammet. Således minimerer man risikoen for, at barnet får luft i maven, da små pauser under amningen vil sætte farten ned på måltidet.

En slyngevugge kan være løsningen

En slyngevugge kan måske være løsningen på dit barns hysteriske gråd. Når en baby ligger i en slyngevugge, minder det nemlig barnet om den trygge tilstand, som det havde inde i livmoderen og de vuggende bevægelser får barnet til at falde til ro og overgive sig til søvnen.

At blive vugget og bevæget er vigtigt for børns udvikling. I det indre øre findes et lille balanceorgan, som bliver stimuleret, når barnet bliver vugget. Bevægelserne opfanges af hjernen, og på den måde udvikles både balance og motorik hos dit barn. Derfor kan en slyngevugge være medvirkende til, at dit barn hurtigere lærer at gå.

Tak fordi du læser med.

Jeg hedder Marie, og jeg er mor til to små drenge. Jeg er også kvinden bag Moonboon, som laver babyudstyr der er produceret af økologiske materialer, hvor det er muligt, med omtanke for mennesker og miljø.

Se vores babyudstyr her.

Min søn skal sove i de bedste omgivelser, og det synes jeg også, dit barn skal. Derfor er jeg særligt stolt af vores GOTS-certificerede slyngevugge og den specialdesignede vuggemotor, som både har hjulpet mig og mange andre forældre til bedre nattesøvn. 

Du kan følge med i Moonboons univers på Facebook og Instagram.