Baby græder om aftenen

Oplever du, at din baby bliver urolig og græder om aftenen?

Det er helt naturligt, at den lille klynker ekstra i dagens sidste timer.

Her på siden kan du læse mere om, hvorfor en baby græder om aftenen, ligesom du også kan få gode råd til, hvordan du trøster et grædende spædbarn.

Hvorfor græder baby om aftenen?

Det er helt naturligt, at din baby græder, for endnu er det barnets eneste måde at kommunikere med dig på. Har du lagt mærke til, at din baby græder på særlige tider af døgnet?

Selvom der er stor variation på, hvor meget det enkelte barn græder, er der alligevel en særlig rytme i gråden. De fleste spædbørn græder markant mere om aftenen, for på dette tidspunkt af døgnet er de mere sensible og skal til at omsætte dagens mange indtryk.

Ofte vil det også være om aftenen, at din baby bliver overstimuleret, hvilke også resulterer i gråd.

Så meget græder et spædbarn

En baby græder mest i de første 3 måneder af sit liv, og som nybagt forælder går du med stor sandsynlig rundt på listefødder, når det gælder hulkende lyde fra den lille.

Det kan nemlig være en udfordring at få en baby til at stoppe med at græde – og særligt sidst på dagen og om aftenen, hvor mængden af gråd ofte intensiveres.

Fra din baby kommer til verden og indtil 6-ugers alderen, øges grådmængden. Som forælder kan du imidlertid trøste dig med, at der bliver kortere mellem grædeturene efterhånden, som baby udvikler sig og bliver ældre.

Når din baby er 12 uger gammel, er mængden af gråd nemlig halveret.

Min baby græder meget om aftenen – Hvad gør jeg?

Vedvarende gråd kan være en stor udfordring for forældrene, og når du står med en utrøstelig baby i armene, vil du gøre alt for at gøre den lille glad igen.

Heldigvis er der flere gode råd, du kan følge, hvis baby græder meget om aftenen.

Oplever du, at din baby er urolig og græder om aftenen, kan det være et tegn på, at familiens yngste medlem er overstimuleret. Derfor må du sørge for at skabe rolige omgivelser, som baby kan slappe af i.

Du kan med fordel skærme ynglingen for høje lyde, så sluk gerne for radio, tv, vaskemaskine og opvaskemaskine, når det bliver puttetid. Dæmper du samtidig belysningen, vil det få baby til at falde til ro.

Flere gode råd når din baby bliver urolig og græder om aftenen

Som forælder kender du med sikkerhed turen frem og tilbage over stuegulvet med en grædende baby, og det er da også en god idé at vugge den lille blidt. De små, gyngende bevægelser får nemlig barnet til at falde til ro.

Gråd kan være tegn på mange ting, og når din baby græder om aftenen, kan du forsøge at tilbyde mad. Den hysteriske gråd kan indikere, at baby er sulten eller har behov for en ren ble.

Mistænker du, at mavekneb hos guldklumpen er skyld i tårerne, kan du give din baby et lunt bad og massere maven. Læg eventuelt den lille på ryggen, så du kan ”cykle” med benene for at løsne op i de hårdtarbejdende tarme.

Kolik hos spædbørn

Spædbørn kan få kolik fra de er 3 uger til 3 måneder gamle, og tilstanden beskrives som ustoppelig gråd 3 timer dagligt, 3 dage om ugen i minimum 3 sammenhængende uger.

Oplever du, at baby græder hysterisk om aftenen, er det heldigvis ikke ensbetydende med, at den lille har kolik.

I dag kendes årsagen til kolik stadig ikke, og behandlingen af den voldsomme gråd er derfor mangelfuld.

Du bør tage kontakt til din læge eller sundhedsplejerske, hvis du oplever, at baby græder hysterisk om aftenen gennem en længere periode, så den lille kan blive undersøgt for kolik.

Tak fordi du læser med.

Jeg hedder Marie, og jeg er mor til en lille dreng. Jeg er også kvinden bag Moonboon, som laver økologisk, bæredygtigt babyudstyr med omtanke for mennesker og miljø.

Se vores babyudstyr her.

Min søn skal sove i de bedste omgivelser, og det synes jeg også, dit barn skal. Derfor er jeg særligt stolt af vores GOTS-certificerede slyngevugge og den specialdesignede vuggemotor, som både har hjulpet mig og mange andre forældre til bedre nattesøvn. 

Du kan følge med i Moonboons univers på Facebook og Instagram eller lære os bedre at kende her.