Gå til indhold

Det skal du vide, når baby sover på siden

Når øjnene bliver tunge, og det ene gab afløser det andet, skal den lille sendes til drømmeland. Som forælder må du dog være opmærksom på den positur, din baby vil sove i.

Her på siden kan du læse mere om, hvad du skal gøre, når baby sover på siden.

Må baby sove på siden?

Før du sender junior afsted til drømmeland, er det vigtigt, du er opmærksom på, hvilken stilling den lille vælger. Du må nemlig ikke lade din baby sove på siden, og det er der en helt speciel grund til.

Som nybagt mor eller far ved du allerede, at din lille guldklump ikke må sove på maven, men ved du også, hvorfor baby ikke må sove på siden? Sundhedsstyrelsen har siden 1991 anbefalet, at babyer ikke sover på siden, da det kan resultere i vuggedød – præcis, som det også kan ske, hvis barnet falder i søvn på maven. Derfor må du aldrig lade din baby sove på siden.

Hvornår må baby sove på siden?

Det kan være svært at svare entydigt på, hvornår baby må sove på siden, for det afhænger af, hvor hurtigt barnet udvikler sig. Der er dog ingen risiko forbundet med, at baby sover på siden, når den lille selv kan vende sig i søvne. Det er nemlig et tegn på, at din guldklump nu er klar til at indtage nye positurer, mens der drømmes.

Nogle babyer vil sove på siden, fra de er 5 måneder, mens andre er betydeligt ældre, før det er en mulighed ikke kun at ligge på ryggen, når det er sovetid.

Gør søvnen sikker for dit barn

Det er ikke lige naturligt for alle børn at sove på ryggen. Oplever du som forælder, at din baby vil sove siden og ikke kan falde til ro på ryggen? Vil baby sove på siden, kan du roligt lade den lille lukke øjnene i denne stilling, så længe du overvåger barnet, mens den lille falder i søvn. Så snart baby sover, ruller du forsigtigt den lille om på ryggen.

På den måde kan den lille sove videre uden forstyrrelser, og du kan som forælder have helt ro i maven, for nu ved du, at din guldklump ligger i den rigtige sovestilling.

Gode råd når din baby vil sove på siden

Babyer og søvn er en udfordring for de fleste forældre, og på samme måde som du ikke selv kan bestemme, hvornår din guldklump tager turen til drømmeland, kan du heller ikke bestemme, om din baby vil sove på siden eller ej.

Du kan dog gøre en forskel for dit barn ved at vælge en god pude, som purken kan lægge hovedet på.

Vil din baby sove på siden, bør du vælge en pude, som understøtter barnets nakke.

Når baby sover på siden, er det vigtigt, du vælger en størrelse pude, som får den lilles nakke til at være i lige forlængelse med resten af ryggen, så du kan med fordel vælge en blød juniorhovedpude. Det vil være et godt valg, som gør en stor forskel for barnets søvn.

Læs også: Vil baby ikke sove? Det gør du!

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant