Gå til indhold

Hvor meget tøj skal baby have på?

For meget? For lidt? Eller lige tilpas?

Det kan være svært at finde ud af, hvor meget tøj baby skal have på, for det danske vejr er ikke altid nemt at blive klog på.

Heldigvis er der hjælp at hente.

Vi guider dig gennem garderoben, så du kan klæde baby på både sommer og vinter, ude og inde eller blot til en lille lur i barnevognen.

Så meget tøj skal baby have på

Det kan være svært at klæde den lille rigtigt på, for baby kan ikke selv fortælle dig, om der er behov for en ekstra trøje eller om det er for varmt med huen.

Bekymrer du dig om dit barns påklædning?

Indtil dit barn er 4 år, er det afgørende med den rette mængde tøj, så kropstemperaturen er stabil. Den lille må hverken fryse eller svede, for små børn har nemlig endnu ikke udviklet den sans, der fortæller dem, om det er for varmt eller koldt.

Hvor meget tøj baby skal have på, kan være svært at svare på, for det er meget individuelt fra barn til barn. Det bedste råd er derfor at tage udgangspunkt i, hvordan vejret og temperaturen er den pågældende dag, og vær samtidig opmærksom på dit barns temperatur i løbet af dagen.

Det kan være en fordel at give baby tøj på i flere lag, så du har mulighed for at ”pakke” den lille ud løbende.

Hvor meget tøj skal baby have på om natten?

hvor meget tøj skal baby have på om natten

Temperaturen spiller en afgørende rolle, når du skal finde ud af, hvor meget tøj baby skal have på om natten.

En nyfødt skal altid være dækket af tøj, og med undtagelse af hovedet og hænderne må den lille ikke have bar hud.

Kun på de varmeste dage må en nyfødt have bare arme og ben, for med bar hud kommer barnet hurtigt til at fryse, hvis dynen bliver sparket af under søvnen.

Klæd baby på i flere lag

Der dukker hele tiden nye spørgsmål op, når du er blevet forælder, og dermed har ansvaret for et lille menneske. For hvor meget tøj skal baby have på indendørs, og hvordan sikrer du, at junior hverken har det for varmt eller for koldt?

Det inderste lag tøj, du giver din baby på, skal altid sidde tæt på kroppen.

Tætsiddende tøj gør det nemmere for den lille at holde varmen, så undgå at klæde baby i løst tøj.

Uden på undertøjet eller bodystockingen kan du give den lille endnu et lag. De fleste børn har nemlig brug for to lag tøj både sommer og vinter.

Fordelen ved at give den lille tøj på i flere lag, er, at du altid kan tage et lag af. På den måde kan du nemt justere dit barns komfort i løbet af dagen.

Hvor meget tøj skal baby have på i barnevogn?

Her i Danmark er der næsten tradition for, at baby sover uden for i barnevognen, og det er helt almindeligt at se, hvordan mødre og fædre på landet og i byen kører den lille ud til en lur under åben himmel året rundt.

Det stiller imidlertid også nogle særlige krav til påklædningen, så den lille hverken kommer til at fryse eller svede under dynen.

Ved du, hvor meget tøj baby skal have på i barnevognen? Det er meget vigtigt, du er opmærksom på, hvilket vejr den lille kommer ud i.

Særligt kan vind, regn og sne have indflydelse på juniors temperatur. På de dage må du naturligvis give baby mere tøj på, og altid huske at stille barnevognen et sted med læ, så regn og vind ikke blæser direkte ind på den lille.

Om sommeren, når temperaturen stiger, skal du holde øje med, at der ikke bliver for varmt i barnevognen.

Som den ansvarlige forælder du er, ved du sikkert allerede, at en barnevogn ikke skal stilles direkte i solen.

Der kan nemlig blive meget varmt under kalechen, så det er altid en fordel at placere vognen i skygge, ligesom den lille ikke skal have meget tøj på i barnevognen, når det er sommer.

Så meget tøj skal baby have på i voksipose

På de kolde dage til vinter er tøj ikke altid nok, hvis baby skal holde varmen. Kender du en voksipose? Den vil holde baby lun, når temperaturen daler.

Babysoveposen kan blive meget varm, og derfor sover mange børn med mindre tøj på, når turen går til drømmeland i en voksipose.

Du kan vælge at give den lille en sovedragt på i posen, men som udgangspunkt må påklædningen skifte fra gang til gang.

Virker den lille tempereret efter en lur i posen, er mængden af tøj tilpas.

Har baby det derimod meget varmt eller føles kold, må du give det lille myr enten mere eller mindre tøj på næste gang, at du vil putte i en voksipose.

Hvor meget tøj skal baby med feber have på

Det er aldrig sjovt, når familiens yngste medlem bliver syg, og selvom det ofte kun er en ufarlig virus, skaber det hurtigt bekymringer hos forældrene.

Har din baby feber, skal du sørge for, at den lille ikke har for meget tøj på. Det kan nemlig være med til at hæve kropstemperaturen yderligere.

Har baby feber, kan du nøjes med at give barnet undertøj eller bodystocking på, så længe du kan mærke, at fødder og hænder er varme.

Bliver fødderne kolde, kan du give det lille pus et par sokker på.

Hvor meget tøj skal baby have på om sommeren?

Selv for voksne kan de varmeste sommerdage være en udfordring, men forestil dig så, hvordan din baby reagerer på varmen?

De små pus overopheder let under høje temperaturer, og derfor må din baby ikke få direkte sol. Du må således hele tiden tjekke babys temperatur, så barnet ikke har det for varmt.

Er den lille lun?

Lad baby ligge med bare ben eller arme, hvis det er meget varmt. Du kan med fordel sørge for, at der luft omkring din baby, for det er også med til at temperere barnet.

Læs også: Hvor meget skal baby tage på?

ANDRE LÆSTE OGSÅ

Kurv

Din kurv er tom.

Udforsk Moonboon

Vælg variant